SHARE

Anul European al Patrimoniului Cultural 2018 în România
Miercuri, 18 Aprilie 2018 17:08

Anul European al Patrimoniului Cultural

Patrimoniul nostru: acolo unde trecutul întâlneşte viitorul!
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor, Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) prezintă evenimentele şi proiectele din România care au fost selecţionate până acum pentru a se desfăşura sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural - 2018 şi lansează situl web oficial dedicat acestora, anuleuropean.patrimoniu.gov.ro.


Ca urmare a apelului naţional pentru proiecte din domeniul patrimoniului cultural material, imaterial şi digital ce a rămas deschis pe parcursul anului, INP, coordonatorul naţional al acţiunii europene în România, vă aduce în atenţie cele 77 de propuneri validate începând cu luna decembrie, când a avut loc lansarea programului. Lista acestora este disponibilă aici. Numeroasele activităţi programate sunt axate pe sensibilizarea publicului faţă de valoarea patrimoniului cultural, pe creşterea vizibilităţii acestuia, pe raportarea la istoria locală şi naţională, generând implicarea publicului larg prin evenimente şi proiecte.


Anul European al Patrimoniului Cultural este o acţiune prin care este încurajată descoperirea şi explorarea patrimoniul cultural şi prin care se urmăreşte generarea unui impact pozitiv pe termen lung.
Institutul Naţional al Patrimoniului aşteaptă în continuare la adresaAceastă adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. formularul de înscriere completat pentru acţiuni în vederea atribuirii logo-ului şi statutului de eveniment sau proiect oficial în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural. Regulamentul selecţiei se găseşte aici.


Anul European al Patrimoniului Cultural aparţine tuturor! Vă invităm să participaţi!

 

Published in Noutăți

Lansarea oficială în România a Anului European al Patrimoniului Cultural a adus în prim plan o primă serie de evenimente şi proiecte ce se vor desfăşura sub egida sa.
Evenimentul a fost organizat în 15 februarie de Reprezentanţa Comisiei Europene în România în colaborare cu Institutul Naţional al Patrimoniului la Palatul Bragadiru din Bucureşti şi a reunit reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, reprezentanţi ai Institutelor Culturale, Muzeelor şi Institutelor de cercetare din domeniul culturii dar şi reprezentanţi ai proiectelor ce se vor desfăşura sub egida Anului.

Published in Noutăți

Patrimoniul nostru: acolo unde trecutul întâlneşte viitorul

Institutul Naţional al Patrimoniului publică primul program al evenimentelor ce vor avea loc în România cu scopul de a celebra multitudinea iniţiativelor şi acţiunilor desfăşurate sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural, de a creşte vizibilitatea lor şi de a facilita întrunirea specialiştilor şi a publicului larg.

Published in Noutăți

 
Patrimoniul nostru: acolo unde trecutul întâlneşte viitorul


În cadrul Forumului Cultural European 2017, desfăşurat la Milano, pe 7 şi 8 decembrie, se lansează oficial Anul European al Patrimoniului Cultural - 2018.

2018 va fi un an fără precedent pentru numărul şi importanţa activităţilor şi iniţiativelor pan-europene ce se adresează publicului larg şi profesioniştilor din domeniul patrimoniului cultural.

Published in Noutăți
Marți, 03 Octombrie 2017 14:57

Anul European al Patrimoniului Cultural 2018

INP anunță lansarea programului național pentru

Anul european al patrimoniului cultural - 2018

 

5 octombrie, 12.30-14.00, ARCUB - Gabroveni

Published in Noutăți