SHARE

Politica de confidenţialitate - GDPR - a Institutului Naţional al Patrimoniului

Rate this item
(0 votes)

Politica de confidenţialitate - GDPR - a Institutului Naţional al Patrimoniului

Regulamentul European 2016/679 privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal (GDPR) a intrat în vigoare la sfârşitul lunii mai, 2018, şi în România. Conform acestuia, au fost implementate o serie de modificări importante în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal, în sensul asigurării potecţiei securităţii şi confidenţialităţii acestor date.

Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) - instituţie publică subordonată Ministerului Culturii, cu sediul în Bucureşti, Str. Ienăchiţă Văcărescu nr. 14, sector 4 - este operator autorizat de date cu caracter personal şi în scopul realizării misiunii sale publice, colectează exclusiv datele de contact şi informaţiile necesare pentru transmiterea de date către şi dinspre publicul interesat de activitatea institutului sau direct implicat în desfăşurarea acesteia.

Prin comunicările directe sau prin abonarea la unul dintre newsletterele / listele de discuţii administrate de INP (ex. Newsletter-ul PNR, Newsletter-ul TMI, Noutăţi-Newsletter-ul general al institutului), vă daţi acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal puse la dispoziţie în vederea informării directe ulterioare cu privire la derularea programului / programelor de interes, respectiv cu privire la activitatea de ansamblu a INP.

Datele dumneavoastră personale (nume, prenume, număr telefon şi adresă de e-mail) nu vor fi folosite de INP în niciun alt mod decât pentru a vă trimite periodic informaţii despre activităţile institutului sau să vă invite să participaţi, fie ca partener, fie ca audienţă, la aceste activităţi.

Datele pe care le-aţi furnizat vor fi păstrate într-o bază de date securizată a INP, strict pentru scopul anterior menţionat. Este posibil ca acestea să fie - în mod exceptional - dezvăluite unor terţe părţi, exclusiv în condiţiile prevăzute la capitolul Destinatarii datelor.
Aveţi oricând opţiunea dezabonării, atât direct prin intermediul platformei de newsletter prin care vă parvin informările, cât şi prin transmiterea unui mesaj la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. În urma unui astfel de mesaj, datele dvs. personale vor fi şterse din baza noastră de date în cel mai scurt timp.

Politica de confidenţialitate pe larg

Prelucrarea în temeiul consimţământului clientului.
Datele dumneavoastră constând în nume, prenume, e-mail, număr telefon şi eventualele informaţii comunicate în mod voluntar în cuprinsul mesajului dumneavoastră, furnizate de dumneavoastră prin intermediul acestui formular, sunt utilizate de INP pentru comunicarea cu dumneavoastră prin canalele pe care le-aţi aprobat (prin abonare) pentru a vă ţine la curent în legătură cu activitatea institutului, prin intermediul unui newsletter, anunţuri şi alte informări cu privire la serviciile, proiectele, evenimentele produsele şi campaniile INP - inclusiv concursuri, sondaje / analize de piaţă, instrumente de marketing. Pentru aceste scopuri, ne bazăm pe temeiul consimţământului dumneavoastră, liber exprimat.

Aveţi oricând opţiunea retragerii consimţământului, prin metodele indicate mai sus.

Ca regulă generală, în cazurile în care decideţi să vă retrageţi consimţământul, INP nu va mai permite prelucrarea datelor dumneavoastră şi va lua măsurile corespunzătoare pentru ştergerea oricăror înregistrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal. Retragerea consimţământului dumneavoastră nu va afecta legalitatea prelucrării pe baza consimţământului anterior exprimat retragerii acestuia.

Destinatarii datelor.
Datele dumneavoastră sunt colectate prin intermediul website-ului www.patrimoniu.ro, respectiv Abonare notificări TMI, Abonare notificări PNR, Abonare Patrimoniu/la viitor şi pot fi - în anumite cazuri - dezvăluite către persoanele noastre împuternicite, în principal prestatori de servicii sau colaboratori ai institutului, în vederea prelucrării datelor cu caracter personal în scopurile premise prin prezenta, în numele nostru şi doar în conformitate cu instrucţiunile noastre, referitoare la derularea optimă a proiectelor / activităţilor pentru care datele au fost colectate.

În situaţiile rare în care datele dvs. sunt dezvăluite unor terţe părţi, INP va păstra controlul asupra datelor dumneavoastră cu caracter personal şi se va asigura că persoanele împuternicite folosesc măsuri tehnice şi organizaţionale corespunzătoare, în conformitate cu legea aplicabilă, pentru a asigura integritatea şi securitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal. Datele dumneavoastră nu vor fi dezvăluite către alte state.

Durata stocării.
Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi păstrate atât timp cât sunt necesare în mod rezonabil în scopurile permise prin prezenta sau până la momentul când vă retrageţi consimţământul. Ca regulă generală, în cazurile în care vă retrageţi consimţământul, INP nu va mai permite prelucrarea datelor dumneavoastră şi va lua măsurile corespunzătoare pentru ştergerea oricăror înregistrări cu datele dumneavoastră cu caracter personal. Cu toate acestea, vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apărarea de către INP a unui drept al dumneavoastră sau al altei persoane în justiţie, până la finalul perioadei de retenţie relevante sau până la soluţionarea respectivelor acţiuni în instanţă. Cu excepţia cazului în care ne solicitaţi în mod expres să stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal pentru un anumit termen sau a cazului în care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apărarea unui eventual drept în justiţie fără perioadă de păstrare, datele cu caracter personal vor fi stocate pentru un termen nelimitat.

Drepturile clientului.
Sub rezerva anumitor condiţii legale, aveţi următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal: dreptul de acces şi dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal referitoare la dumneavoastră pe care le deţinem; dreptul la rectificarea oricăror date cu caracter personal incorecte; dreptul la ştergerea datelor; dreptul la restricţionarea utilizării de către INP a datelor dumneavoastră cu caracter personal, în anumite cazuri (de exemplu, atunci când contestaţi inexactitatea datelor dvs. personale, pentru o perioadă care ne permite să verificăm o astfel de exactitate); dreptul la portabilitate, care vă permite să primiţi datele personale referitoare la dumneavoastră pe care ni le-aţi furnizat, într-un format structurat, utilizat în mod obişnuit şi care poate fi citit automat sau să transmiteţi aceste date altui operator; dreptul de a obiecta, care vă permite să vă opuneţi prelucrării în continuare a datelor dvs. personale în condiţiile şi limitele stabilite de lege. INP va asigura exerciţiul tuturor drepturilor dumneavoastră şi de aceea, dacă doriţi să procedaţi în sensul celor de mai sus, vă rugăm să ne transmiteţi un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.. Este posibil să vă cerem să vă dovediţi identitatea comunicându-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligaţiile de securitate pe care le avem şi a împiedica divulgarea neautorizată a datelor. INP va lua în considerare orice solicitări sau plângeri primite din partea dumneavoastră şi vă vom transmite un răspuns imediat ce va fi posibil, însă nu mai târziu de 1 (una) lună de la primirea cererii. De asemenea, aveţi dreptul de a adresa o plângere către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - cu sediul în Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, Bucureşti.

Read 575 times