SHARE

Noutăți

[PNR2022] Relansare procedură lucrări execuție - restaurarea și punerea în valoare a monumentului istoric „Poarta Dealu – Vânătorilor”, municipiul Târgoviște.

Rate this item
(1 Vote)

Institutul Naţional al Patrimoniului vă invită să participaţi cu oferta dumneavoastră la Procedura simplificată derulată în vederea atribuirii contractului de execuţie lucrări de restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentului „Poarta Dealu - Vânătorilor", municipiul Târgovişte, Aleea Coconilor, între Curtea Domnească la N şi Casa Coconilor la S, jud. Dâmboviţa, cod LMI DB-I-m-A-16953.01


Conţinut: Lucrările de restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentului istoric „Poarta Dealu-Vânătorilor", municipiul Târgovişte, Aleea Coconilor, între Curtea Domnească la N şi Casa Coconilor la S, jud. Dâmboviţa constau în următoarele activităţi principale: - Refacerea parţială pe baza martorilor şi documentelor păstrate, a celui de al doilea arc, dinspre vale, a porţii şi al bolţii dintre cele două arce, refacere care se va executa în tehnică tradiţională din cărămidă de epocă cu mortar de var şi parţial, cu mortar bicomponent la zonele de armare cu spirale din oţel autentic, folosindu-se romanate din lemn; - Realizarea unei copertine de protecţie a zidurilor şi a sistemului de boltire din cărămidă de epocă la partea superioară a acestora, realizată cu mortar impermeabilizat; - Restaurarea paramentului, rostuire, biocidare şi hidrofobizare; - Injectarea tuturor fisurilor existente în zidărie pentru refacerea capacităţii portante a zidăriei; - Refacerea zonelor de zidărie degradată cu acelaşi tip de cărămidă ca cea existentă de dimensiuni 26 (27) x 14 x 4.5 cm, cu mortare istorice şi parţial cu mortare bicomponente; - Iluminat ambiental de punere în valoare a spaţiului verde; - Coborârea nivelului de călcare al drumului şi tratarea stratului finit cu un pavaj de beton tip hidromedia. Zidurile din subteran se vor marca prin cărămidă de pardoseală de epocă.

Tipul procedurii: Procedură simplificată
Coduri CPV: 45000000-7 Lucrari de constructii şi
45454100-5 Lucrari de restaurare
Termenul de depunere a ofertelor: 05.04.2022.
Identificare pe platforma SICAP: SCN1102852/15.03.2022

Autoritate contractantă: Institutul Naţional al Patrimoniului, cu sediul în str. Ienăchiţă Văcărescu, nr. 16, Sector 4, Bucureşti.

 

Read 2860 times