SHARE

Noutăți

22 de noi proiecte vor fi finanțate de INP, prin Timbrul Monumentelor Istorice

Rate this item
(0 votes)

Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului, a organizat sesiunea octombrie 2021 - februarie 2022 pentru evaluarea dosarelor depuse pentru finanțare din Timbrul Monumentelor Istorice. 


Pentru anul 2022 subprogramele finanţate sunt:
    ⁃    Intervenţii de urgenţă şi Proiectare (primul apel);
    ⁃    Roşia Montană, Patrimoniu Mondial în Pericol şi Timişoara, Capitala Europeană a culturii (al doilea apel).

 

Astfel, la subprogramul „Intervenții de urgență” s-au înregistrat 13 proiecte, din care 11 au ajuns in etapa de evaluare tehnică și 8 dintre ele vor fi finanțate. La subprogramul „Proiectare” s-au înscris 48 de proiecte, 39 s-au calificat pentru evaluare tehnică și 14 vor fi finanțate.

Comisia constituită la nivelul INP a publicat rezultatele obținute în cadrul subprogramelor „Intervenții de Urgență” (ante și post dezastru) și „Proiectare" (elaborarea documentațiilor tehnice pentru intervenții asupra monumentelor istorice)

 

Regăsiți mai jos rezultatul evaluării dosarelor depuse:

  1. AICI (Subprogramul Intervenții de urgență (ante- și post-dezastru) ș
  2. AICI (Subprogramul Proiectare (elaborarea documentațiilor tehnice pentru intervenții asupra monumentelor istorice)

 

Detalii despre lansarea Apelului 1/2022 aici.

 

NOTĂ: 
La selecţia de finanţare au participat, potrivit Normelor metodologice privind cuantumul timbrului monumentelor istorice şi modalităţile de percepere, încasare, virare, utilizare şi evidenţiere a sumelor rezultate din aplicarea acestuia, aprobate prin HG nr. 1502 / 2007, astfel cum au fost modificate şi completate prin HG nr. 691 / 2019, Anexa nr. 5, art. 6, persoane fizice şi persoane juridice de drept public sau privat, care au calitatea de proprietar, titular al unui drept de superficie, de concesiune sau de folosinţă pentru o durată mai mare de 25 de ani sau titular al dreptului de administrare a unui monument istoric.

Read 2591 times