SHARE

Noutăți

Vizită de lucru la Casa Macca inclusă în Programul Naţional de Restaurare

Rate this item
(4 votes)

Vizită de lucru la Casa Macca inclusă în Programul Naţional de Restaurare

Casa Macca, monument istoric de grupă valorică B, cod B-II-m-B-18440, ridicată de cuplul Elena şi Petre Macca între anii 1891-1900, sub semnătura arhitectului John-Elisee Berthet este introdusă în Planul Naţional de Restaurare, gestionat de Institutul Naţional al Patrimoniului. Clădirea a fost lăsată prin testament Ministerului instrucţiei, în posesia căruia a intrat în anul 1912. În timpul guvernului Nicolae Iorga, clădirea a devenit sediul Muzeului Naţional de Antichităţi, iar din 1 iulie 1956 Institutul de Arheologie, redenumit din 1992 Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan".

Inclusă în Programul Naţional de Restaurare, gestionat de Institutul Naţional al Patrimoniului, casa Macca nu încetează să surprindă prin descoperirile recente în cadrul Proiectului de conservare-restaurare şi valorificare a colecţiilor Muzeului Naţional de Antichităţi - Casa Macca, prin dezvăluirea unor picturi necunoscute până acum, de un mare rafinament.

Cu ocazia vizitei de lucru pe şantierul de restaurare coordonat de S.C. Duct S.R.L, în calitate de lider de asociere, managerul interimar al Institutului Naţional al Patrimoniului, alături de care s-a aflat Directorul General Adjunct, ing. Luana Floricică, a declarat

Mă voi implica direct în urmărirea în detaliu a tuturor şantierelor de restaurare incluse în Programul Naţional de Restaurare, una dintre atribuţiile principale ale Institutului Naţional al Patrimoniului. Ambele programe gestionate de Institut, Programul Naţional de Restaurare şi Programul finanţat din Timbrul Monumentelor Istorice, contribuie la punerea în siguranţă, restaurarea şi punerea în valoare a monumentelor istorice.

Read 2893 times