SHARE

Noutăți

În memoria lui Mihai OROVEANU, Institutul Național al Patrimoniului va organiza un eveniment anual care va purta numele artistului

Rate this item
(0 votes)

Institutul Național al Patrimoniului a primit cu profund regret și tristețe vestea decesului istoricului, curatorului și fotografului Mihai OROVEANU, directorul Muzeului National de Arta Contemporana (MNAC) din Capitala, încetat din viață sâmbătă, 31 august 2013.

O serie de evenimente cultural-artistice importante urmau să fie organizate de Institutul Național al Patrimoniului alături de Muzeul Național de Artă Contemporană. În memoria artistului, unul dintre evenimentele anuale ale Institutului va purta numele Mihai OROVEANU.

Directorul General al Institutului National al Patrimoniului, dl. Alexandru Muraru, transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate și își exprimă profunda compasiune pentru această grea pierdere.

“Mihai OROVEANU a fost unul dintre cei mai mari creatori de școală culturală din ultimii 20 de ani. A fost un om excepțional, un deschizător de drumuri pentru cei tineri, un adevărat magistru al artei contemporane. Muzeul, pe care el însuși l-a creat, a fost o instituție cheie a peisajului instituțional cultural românesc. Mihai Oroveanu a fost un om cald, iubit de cei din jur și va rămâne un etalon pentru modul în care trebuie condusă o instituție de cultură cu vocație europeană și universală. Moartea lui Mihai Oroveanu va lăsa un gol imens în creația artistică și în viața culturală autohtonă. Amintirea sa trebuie să rămână veșnică”

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Read 3051 times