SHARE

Noutăți

Institutul National al Patrimoniului face public Protocolul ilegal si ilegitim semnat de fosta conducere si RMGC

Rate this item
(1 Vote)

Institutul Național al Patrimoniului dă publicității astăzi Protocolul de cooperare semnat pe 15 iulie 2011 între fosta conducere a INP, numită în timpul guvernării Emil Boc, și RGMC.

“Protocolul semnat în 2011, pe perioada mandatului conducerii numită de Emil Boc, este un document ilegal și ilegitim care arată maniera abuzivă a fostei guvernări PDL de a trata subiectul Roșia Montană. Mai mult, documentul este lovit de nulitate întrucât a fost semnat de o persoană ce nu avea dreptul de a angaja instituția in semnarea unui astfel de document.

De la numirea mea, în luna aprilie 2013, am destituit juristul care a vizat din punct de vedere al legalității un asemenea document și care a blocat timp de doi ani publicarea acestui Protocol; voi demara procedurile legale împotriva celor ce au implicat INP într-o situație ilegală. INP este o instituție respectabilă, care își îndeplinește misiunea fundamentală de salvgardare a patrimoniului național” a declarat dr. Alexandru MURARU, Director General al Institutului National al Patrimoniului.

Documentul integral poate fi descarcat aici:

https://docs.google.com/file/d/0B2jl1Z1z2DFnRzdHR2ltZGd1WWM/edit?usp=sharing

sau

https://www.dropbox.com/s/r8pvwy6vl413hjw/Protocol.pdf

 

 

Read 4520 times