SHARE

Noutăți

“Un program arhitectural dispărut – Culele din România. Trecut și perspective” – KULE

Rate this item
(0 votes)

Institutul Național al Patrimoniului în parteneriat cu Muzeul Județean Vâlcea "Aurelian Sacerdoțeanu" - Complexul Muzeal Măldărești, Muzeul Județean "Alexandru Ștefulescu" Gorj, Colegiul Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu, derulează un proiect de educație culturală, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN: "Un program arhitectural dispărut – Culele din România. Trecut și perspective" – KULE.
Proiectul, în faza a II-a a desfăşurării sale, vizează mai multe evenimente: o expoziţie, o masă rotundă, lansarea cărţii Scurt îndrumar pentru administratorii şi proprietarii de cule şi site-ului web dedicată proiectului, toate având ca locație Complexul Muzeal Măldărești în data de 22 octombrie 2013.
Vernisajul din 22 octombrie de la Măldăreşti va avea loc la ora 13 și va fi urmat de masa rotundă începând cu ora 14, lansarea îndrumarului şi paginii web.
Expoziţia şi masa rotundă au ca principal obiectiv continuarea dezbaterilor începute odată cu evenimentele de la Tg. Jiu din septembrie 2013, cu privire la protejarea și păstrarea acestui program arhitectural.
Prezentările şi discuţiile ce vor avea loc în cadrul mesei rotunde vor fi susținute, pe lângă membrii echipei de proiect, de primari care au în administrare cule, reprezentanți ai învățământului preuniversitar, specialiști din cadrul direcției de cultură.

Read 4707 times