SHARE

Noutăți

Institutul National al Patrimoniului a participat la cel de-al doilea forum al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Rate this item
(0 votes)

Institutul National al Patrimoniului a participat la cel de-al doilea forum al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, care a avut loc la Palatul Parlamentului pe 28 şi 29 octombrie 2013.
Strategia Dunării este o strategie macro-regională adoptată de Comisia Europeană şi dezvoltată împreună cu țările din regiunea Dunării. Strategia urmăreşte crearea unor sinergii între politicile comune existente şi inițiativele din regiune. De asemenea strategia urmărește ca un număr cât mai mare de programe de finanțare pe următorul cadru 2014-2020 să vizeze regiunea Dunării.
Forumul a fost organizat de Comisia Europeană şi Guvernul României prin Ministerul Afacerilor Externe.
Au participat înalţi oficiali ai Comisiei Europene, Guvernului României şi țărilor din regiunea Dunării.
Peste 1000 de participanţi din Europa au asistat la dezbateri, workshop-uri şi evenimente dedicate.
Institutul Naţional al Patrimoniului a participat la reuniunea Comitetului Director al Ariei Prioritare 3 care priveşte Cultura şi Turismul, unde a fost invitat, alături de reprezentantul liderului de proiect Danube Limes Brand, să prezinte în cadrul sesiunii, un model de bune practici privind cooperarea transnaţională în derularea unui proiect care vizează regiunea Dunării.
Link: http://www.danube-region.eu

Read 9711 times