SHARE

Noutăți

Institutul Național al Patrimoniului a organizat în data de 19 noiembrie 2013, la ora 13:00 în sala bibliotecii aflată în sediul principal din str. Ienăchiță Văcărescu 16, seminarul intitulat “A french way in archaeology. A seminar about archaeologic

Rate this item
(0 votes)

În cadrul evenimentului temele abordate vor fi:

1. Archaeological landscape and the french perspective (peisajul arheologic și perspectiva franceză asupra conceptului);

2. Archéogéographie – a meaning in écologie politique (arheogeografia și semnificația sa în ecologia politică franceză)

3. Preventive archaeologie and the french legislation – an open discussion (arheologia preventivă și legislația franceză)

Principalul vorbitor va fi dl Philippe Fajon, arheolog la Serviciul Regional de Arheologie din Nomandia de Sus (Service Régional de l'Archéologie de Haute-Normandie) și cercertător în ehipa ArScAn – Archéologie(s) Environnementale(s) din cadrul Maison René Ginouvès (CNRS-Université Paris I), care în cei peste 25 de ani de activitate a dobândit o vasta experiență profesională, atât ca arheolog expert al Ministerului Culturii din Franța în calitate de responsabil cu organizarea și controlul științific al cercetărilor arheologice preventive din Normandia, dar și ca cercetător în diverse proiecte de arheologie a mediului (archéologie environnementale), concentrate asupra văii fluviului Sena.

Seminarul se desfășoară sub auspiciile proiectului european ARCLAND: Archaeolandscapes Europe (finanțat de EC - Education, Audiovisual and Culture Executive Agency și coordonat de Roman-Germanic Commission/German Archaeological Institute, Berlin, Germania) ce se desfățoara pe parcursul a 5 ani (2010-2015) cu un număr de peste 50 parteneri, reprezentând instituții din toată Europa. Scopul rețelei ARCLAND este de a promova în Europa utilizarea imaginilor ariene (fotografii și imagini satelitare) și a tehnicilor de teledetecție pentru înțelegerea, conservarea și împărtășirea peisajelor și a mostenirii arheologice.

Read 5367 times