SHARE

Noutăți

Directorul General al Institutului National al Patrimoniului a participat la conferinta de presa cu ocazia lansarii celui mai recent album al trupei URMA, "Lost End Found"

Rate this item
(0 votes)

Miercuri, 27 noiembrie, a avut loc conferinta de presa cu ocazia lansarii celui mai recent album al trupei URMA, "Lost End Found".

In cadrul evenimentului a participat dr. Alexandru MURARU, Director General al Institutului National al Patrimoniului, alaturi de dl. arh. Serban STURDZA, Vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania si al Fundatiei Pro-Patrimonio.

Institutul National al Patrimoniului este partener in cadrul acestui demers nobil care isi propune sa traga un semnal de alarma in vederea salvgardarii patrimoniului national. Astfel, INP devine una dintre putinele instituții care alege o asemenea formă de promovare și de punere în valoare a patrimoniului național, utilizată pe scară largă în Europa și în întreaga lume.

Printr-o formă grafică de excepție, albumul produs de Mani Gutau/Catapulta Records atrage atenţia asupra monumentelor de patrimoniu care necesită consolidare imediată.

Cele 11 piese includ melodii premiate precum "Terminus" sau "Cine iubește și lasă". Albumul va fi disponibil digital și print, în serie limitată, definind parcursul trupei din ultimii 10 ani, în 120 de pagini. Totodată, materialul reprezintă o invitație deschisă spre a descoperi patrimoniul cultural și arhitectural din România.

URMA este un proiect imaginat în primăvara anului 2003 în Cluj Napoca. Miza inițială a fost promovarea muzicii fără a apela la artificiile instrumentației moderne.Muzica și textele în limba engleză permit acestei trupe dreptul la "libera circulație".

Dupa 10 ani de prezență în industria muzicală, trupa URMA reușește să se distingă prin decență, seriozitate și calitate, lucruri care au cântărit decisiv în colaborarea cu INP.

Folosind exemple pozitive precum Casa Mincu din București sau Uzinele de Apă din Suceava, unde un grup de arhitecți voluntari, dedicați și entuziaști au reușit cu eforturi constructive să salveze și să redea comunității monumente de patrimoniu inestimabile, noul album subliniază urme arhitecturale de poveste, dintre care menționăm Palatul Cantacuzino, Sinagoga din Timișoara sau Cazinoul Constanța.

 

 

Read 3995 times