SHARE

Noutăți

15 ianuarie- Ziua Culturii Nationale

Rate this item
(0 votes)

Miercuri, 15 ianuarie 2014, începând cu ora 19.00, Ministerul Culturii organizează, la Ateneul Român, un eveniment dedicat celebrării Zilei Culturii Naţionale.

Programul serii va cuprinde un concert extraordinar susținut de artişti consacraţi şi tinere talente ale scenei lirice româneşti, acompaniați de Filarmonica "George Enescu", precum și vizitarea expoziției ce va include lucrări semnate de prestigioși pictori români, obiecte rare din patrimoniul enescian și costume purtate de mari interpreți în spectacole de referință montate pe scena Operei Naționale București.

La momentul festiv, sunt invitați să participe personalități culturale, membri ai Academiei Române, membrii Guvernului României, ai comisiilor de specialitate din Senat și Camera Deputaților, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, directori ai instituțiilor de cultură, conducătorii uniunilor de creație și reprezentanți ai mass-media.

Celebrarea Culturii Naționale, la data de 15 ianuarie, a fost instituită prin lege în anul 2010 și marchează, în acest an,164 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, "omul deplin al culturii române".

Evenimentul este organizat cu sprijinul Filarmonicii "George Enescu" și al Operei Naționale București.

Sursa: http://www.cultura.ro/articol/610

Read 3585 times