SHARE

Noutăți

Conferinţa finală a proiectului „Danube Limes Brand”

Rate this item
(1 Vote)

Conferinţa finală a proiectului "Danube Limes Brand"
Comunicat de presă

 

Institutul Naţional al Patrimoniului, in colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, organizează conferinţa finală a proiectului "Danube Limes Brand", ce va avea loc în data de 26.09.2014, la sediul Bibliotecii Naţionale a României din Bucureşti, în sala Mircea Eliade, începând cu ora la ora 9:15 a.m.

Conferinţa finală de la Bucureşti face parte dintr-un program mai amplu, cuprinzând o conferinţă ce va avea loc în data de 25.09.2014, în oraşul Ruse, Bulgaria. Proiectul, coordonat de Universitatea din Viena (Austria), având ca parteneri,Universitatea Dunării Krems, Institutul Naţional al Patrimoniului (România), Institutul pentru Protejarea Monumentelor din Bratislava (Slovacia), Colegiul Károly Róbert - (Ungaria), Provincia Rimini (Italia), Institutul de Arheologie şi Muzee (Bulgaria), Academia Ştiinţelor din Serbia - Institutul de Arheologie (Serbia) şi Muzeul Osijek (Croaţia), îşi propune extinderea sitului transfrontalier "Frontierele Imperiului Roman", incluzând, în Lista Patrimoniului Mondial, noi nominalizări în ţările de pe cursul inferior al Dunării.


În cadrul conferinţei ce va avea loc la Bucureşti, se va organiza o sesiune de diseminare a rezultatelor proiectului, urmată de o conferinţă de presă, la ora 11:00 a.m


Programul conferinţei include prezentarea aspectelor referitoare la oportunităţile de dezvoltare a turismului pentru siturile ce aparţin de Limes, perspectivele unei abordări transsectoriale de dezvoltare a proiectului în viitor, aspecte legate de nominalizarea pe Lista Tentativă şi pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO .
În cadrul proiectului Danube Limes Brand, Institutul Naţional al Patrimoniului, împreună cu partenerii proiectului şi invitaţii lor, cercetători şi experţi în domeniul patrimoniului cultural, efectuează o vizită de studii, în judeţul Constanţa şi Tulcea în zilele de 27 28 septembrie 2014.
Itinerariul cuprinde vizitarea cetăţii Carsium din oraşul Hârşova, la ora 11:30 a.m. şi vizitarea Cetăţii Capidava din satul Capidava, comuna Topalu, la ora 13:00 p.m. De asemenea, va fi vizitat şi Muzeul de Istorie şi Arheologie din Tulcea. Vizita de studii se va încheia cu o scurtă excursie in Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. 


Persoane de contact
dr. Daniela MIHAI 0743176449
Ciprian SANDU 0745589527 

Read 3049 times