SHARE

Noutăți

În urma analizei documentaţiilor primite în cadrul apelului de introducere a noi obiective în P.N.R., secretariatul PNR anunţă prelungirea termenului pentru completarea documentaţiilor până marţi, 1.11.2016, ora 17:00

Rate this item
(0 votes)

În urma analizei documentaţiilor primite în cadrul apelului de introducere a noi obiective în P.N.R., secretariatul PNR anunţă prelungirea termenului pentru completarea documentaţiilor până marţi, 1.11.2016, ora 17:00. Restul termenelor din calendar rămân neschimbate şi pot fi consultate în apelul iniţial de solicitări (link).

Amintim că, pentru a fi propuse pentru înscrierea în PNR, este necesar ca imobilele să aibă statut de monument istoric - clasate individual sau parte a unui ansamblu sau sit clasat - să se afle în proprietatea statului, a unităţilor administrativ-teritoriale (judeţ, comună, municipiu, oraş) sau a cultelor religioase recunoscute. Solicitările pot fi înaintate de proprietari sau administratori legali ai imobilelor. Nu pot depune solicitări pentru includerea în PNR proprietarii / administratorii care au încălcat prevederile unui alt protocol privind finanţarea din fondurile gestionate de INP pentru restaurarea monumentelor istorice.

Din punct de vedere administrativ, documentaţia trebuie respecte conţinutul stabilit prin Art. 10 din Normele metodologice privind elaborarea şi derularea Programului Naţional de Restaurare a monumentelor istorice, finanţat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi gestionat de Institutul Naţional al Patrimoniului (link):

Pentru orice informaţii suplimentare şi precizări faţă de cele prezentate, vă rugăm să vă adresaţi secretariatului PNR, la următoarele adrese:
Secretariat PNR
Str. Ienăchiţă Văcărescu nr. 16, Sect. 4, Bucureşti
Persoană de contact:
conf. dr. arh. Petru Mortu
consilier pentru restaurare şi PNR
e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
tel: 021-336.60.73

Read 1633 times