SHARE

Noutăți

INP continuă demersurile pentru înscrierea ansamblului monumental Calea Eroilor de la Târgu Jiu în Lista Patrimoniului Mondial – UNESCO

Rate this item
(0 votes)

16 martie - 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși

Spre a celebra memoria lui Brâncuși, continuăm demersurile pentru înscrierea ansamblului monumental Calea Eroilor de la Târgu Jiu în Lista Patrimoniului Mondial – UNESCO.

Astăzi am participat la Colocviile Brâncuși, organizate de Centrul de cercetare, documentare și promovare „Constantin Brâncuși”, împreună cu Primăria Târgu Jiu, cu participarea Ministrului Culturii, a Președintelui Consiliului Județean Gorj și a unui unui public divers, cuprinzând personalități ale artei românești contemporane, sculptori, istorici de artă, critici și teoreticieni.

Am prezentat proiectul dosarului de nominalizare pentru Lista Patrimoniului Mondial și calendarul de activități necesare pentru acest demers. Am asistat, de asemenea, la prezentarea proiectului de amenajare a Căii Eroilor și am participat la dezbaterea care a urmat.

Cu această ocazie, vă invităm să consultați broșura de prezentare a dosarului Brâncuși, care prezintă sintetic câteva dintre viitoarele sale capitole.

Sumarul executiv al nominalizării Ansamblului monumental al lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu pentru înscreirea în Lista Patrimoniului Mondial - UNESCO --- Executive summary of Brâncuși Monumental Ensemble of Târgu Jiu nomination for the inscription in the UNESCO World Heritage List

Read 1490 times