Print this page

Anul European al Patrimoniului Cultural

Rate this item
(1 Vote)

Patrimoniul nostru: acolo unde trecutul întâlneşte viitorul!
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor, Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) prezintă evenimentele şi proiectele din România care au fost selecţionate până acum pentru a se desfăşura sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural - 2018 şi lansează situl web oficial dedicat acestora, anuleuropean.patrimoniu.gov.ro.


Ca urmare a apelului naţional pentru proiecte din domeniul patrimoniului cultural material, imaterial şi digital ce a rămas deschis pe parcursul anului, INP, coordonatorul naţional al acţiunii europene în România, vă aduce în atenţie cele 77 de propuneri validate începând cu luna decembrie, când a avut loc lansarea programului. Lista acestora este disponibilă aici. Numeroasele activităţi programate sunt axate pe sensibilizarea publicului faţă de valoarea patrimoniului cultural, pe creşterea vizibilităţii acestuia, pe raportarea la istoria locală şi naţională, generând implicarea publicului larg prin evenimente şi proiecte.


Anul European al Patrimoniului Cultural este o acţiune prin care este încurajată descoperirea şi explorarea patrimoniul cultural şi prin care se urmăreşte generarea unui impact pozitiv pe termen lung.
Institutul Naţional al Patrimoniului aşteaptă în continuare la adresaAceastă adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. formularul de înscriere completat pentru acţiuni în vederea atribuirii logo-ului şi statutului de eveniment sau proiect oficial în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural. Regulamentul selecţiei se găseşte aici.


Anul European al Patrimoniului Cultural aparţine tuturor! Vă invităm să participaţi!

 

Read 2207 times