SHARE

Noutăți

Galați: vernisarea expoziției itinerante "Drumuri în memorie. Mausoleele" la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”

Rate this item
(0 votes)

Institutul Naţional al Patrimoniului în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, vă invită joi 21 februarie 2019, ora 13:00, la vernisarea expoziției itinerante Drumuri în memorie. Mausoleele, care va avea loc în secția Lapidarium a muzeului (lângă biserica Greacă), str. Mr. Iancu Fotea nr. 2bis, Galaţi.

Proiectul desfășurat de Institutul Național al Patrimoniului și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul Programului „Centenarul Marii Uniri”, are ca scop valorificarea și promovarea în spațiul public, deopotrivă la nivel național și european, a patrimoniului comemorativ, în mod specific al mausoleelor conectate Primului Război Mondial și Unirii din 1918, aflate pe teritoriul României.

Obiectivul central al proiectului este acela de a clarifica și disemina funcția de spații mnemonice a celor 16 mausolee existente în România, de a promova patrimoniul comemorativ și educația în domeniul istoric și cultural a generațiilor actuale, prin intermediul unei serii variate de activități, facilitând procesul de actualizare a semnificației mausoleelor.  

 

https://curti-brancovenesti.patrimoniu.ro/

Read 926 times