SHARE

Noutăți

ZEP - Zilele Europene ale Patrimoniului. Ialomița 2012

Rate this item
(0 votes)

Ediția a XX-a, 22 septembrie 2012


Tema: „Meșteșuguri tradiționale – contribuția acestora la conservarea patrimoniului cultural”


Cele 50 de state semnatare ale Convenției culturale europene vor sărbători, în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie, Zilele Europene ale Patrimoniului.

 

În România, Zilele Europene ale Patrimoniului, care se află la cea de-a XX-a ediție, sunt organizate sub egida Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, evenimentele fiind coordonate de Direcțiile Județene pentru Cultură și Patrimoniul Național.

 

Tema ediției din acest an este „Meșteșuguri tradiționale - contribuția acestora la conservarea patrimoniului cultural”.

 

În cadrul acestui eveniment Direcția județeană de cultură împreună cu Muzeul Județean Ialomița, organizează vizite gratuite la situl arheologic de interes național de la Orașul de Floci, comuna Giurgeni, jud. Ialomița. Au fost vizitate micro-muzeul de sit , precum și o mică expunere a celor mai importante obiecte din campania anului 2012. De altfel, campania acestui an, a prilejuit descoperiri importante legate de un meșteșug tradițional, olăritul, fiind descoperită o sobă , din care au fost reperate peste 30 bucăți de oală cală, precum și alte piese interesante ale unui meșteșug străvechi: olăritul.

 

w-zep-Ialomita-2012-1

 

w-zep-Ialomita-2012-2

 

w-zep-Ialomita-2012-3

Read 16424 times