SHARE

Noutăți

TE AŞTEPTĂM LA INP: ultimele zile de înscrieri în Programul de Internship al Guvernului

Rate this item
(2 votes)


26 mai 2019 este termenul limită până la care puteţi candida pentru unul dintre cele 4 posturi de stagiatură în cadrul Institutului Naţional al Patrimoniului, partener în Programul Oficial de Internship al Guvernului: https://internship.gov.ro/ministries/78

Stagiul se va desfăşura între 15 iulie - 14 septembrie în 4 dintre Direcţiile INP:
Direcţia Monumente Istorice: Secţia Patrimoniu Mondial, Secţia Monumente Istorice şi Peisaje Culturale, Biroul Arheologie
Direcţia Programe, Proiecte şi Promovare
Direcţia Patrimoniu Mobil, Intangibil şi Digital
Direcţia Restaurare - Atelierul de Proiectare

Activitatea se adresează tinerilor care studiază unul dintre domeniile: Geografie, Inginerie geodezică, Istorie, Studii culturale, Urbanism, Arhitectură, Agronomie, Management, Marketing, Ştiinţe ale comunicării, Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale.

>> Detalii legate de condiţiile de eligibilitate / întrebări: https://internship.gov.ro/
>> Înscrieri şi regulament: https://internship.gov.ro/register

Persoanele declarate admise în cadrul Programului Oficial de Internship al Guvernului României au dreptul la o indemnizaţie plătită din bugetul Secretariatului General al Guvernului, în calitate de instituţie organizatoare, în valoare de 2080 lei brut/ lună. Cuantumul indemnizaţiei precum şi durata timpului de muncă pentru intern, care este de 40 de ore pe săptămână / 8 ore pe zi, se stipulează în contractual de internship. Perioada în care internul a desfăşurat activitatea în baza contractului de internship se consideră vechime în muncă, şi după caz, vechime în specialitate, în funcţie de tipul activităţii.
______________

Programul Oficial de Internship al Guvernului României organizat de către Secretariatul General al Guvernului, în calitate de instituţie organizatoare, este dedicat studenţilor şi absolvenţilor formelor de învăţământ din România şi din străinătate.
Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au parcurs acest program la nivelul structurilor din Palatul Victoria. În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor şi departamentelor conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi, participând peste 150 de tineri, iar în anul 2015 au fost angrenate şi instituţiile publice aflate în subordinea ministerelor, numărul participanţilor ridicându-se la 300. În anul 2018, au fost implicaţi 200 de interni, ajungându-se la un număr de 975 de tineri care au finalizat Programul. Pentru a şaptea ediţie a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, sunt disponibile 200 de locuri, în 55 de instituţii, precum ministere şi instituţii ale administraţiei publice centrale.
 

Read 1648 times