SHARE

Noutăți

Proiectul "360 Incursiune virtuală in patrimoniul cultural naţional"

Rate this item
(6 votes)
INP Logo albastru afcn


COMUNICAT DE PRESĂ


25 septembrie 2012


Institutul Naţional al Patrimoniului derulează în prezent, proiectul '360 Incursiune virtuală in patrimoniul cultural naţional, proiect finanţat prin ADMINISTRAŢIA FONDULUI CULTURAL NAŢIONAL, în cadrul sesiunii de finanţare nr. 2 din 2012.
Proiectul propune, prin utilizarea unor mijloace de informare virtuale interactive, cu un puternic impact asupra utilizatorilor de internet, adoptarea unor metode moderne de punere în valoare a patrimoniului naţional. Acesta este reprezentat prin 20 de monumente istorice, selectate de către specialiştii din domeniul cultural ca fiind reprezentative.
Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea gradului de acces al publicului la cunoaşterea pa prin adoptarea unor metode de informare inovative.
Proiectul contribuie la promovarea patrimoniului naţional, intr-o manieră atractivă, care, prin utilizarea unor mijloace de informare preferate de publicul tânăr, la ajute la educarea acestuia în vederea creşterii receptivităţii sale pentru patrimoniul cultural.
Proiectul vizează, de asemenea, creşterea numărului de consumatori de cultură prin oferirea unui răspuns adecvat cererii acestora, contribuind, în acelaşi timp, la sprijinirea turismului cultural ca sursă de dezvoltare la nivel naţional, precum şi la susţinerea instituţiilor culturale în rolul lor de evidenţiere şi protejare a patrimoniului.
După finalizarea proiectului, fiecare din cele 20 de monumente istorice reprezentative vor putea fi cunoscute în detaliu de către marele public prin intermediul documentarelor realizate şi a câte unei panorame 360° postate pe site-ul proiectului.

 


Manager de proiect
Dr. Daniela Mihai
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 

 

Read 14363 times