SHARE

Noutăți

INP participă la conferința de deschidere a proiectului "Danube Limes Brand" în care este partener

Rate this item
(0 votes)
south-east-europe danube INP Logo albastru finantat-de-ue

 

COMUNICAT DE PRESĂ   Institutul Naţional al Patrimoniului, prin Direcţia de programe, proiectare şi metodologii pentru patrimoniul cultural construit, este partener în cadrul proiectului “Extinderea Limesului Danubian – Cursul Inferior al Dunării, patrimoniu mondial UNESCO” cu acronimul “Danube Limes Brand”. Proiectul este finanţat prin programul de cooperare transnaţională South Est Europe şi co-finanţat de Uniunea Europeană.

  Proiectul îşi propune extinderea frontierelor Imperiului Roman incluse în Lista Patrimoniului Mondial cu noi nominalizări în ţările de pe cursul inferior al Dunării. Proiectul este un instrument pentru protejarea şi conservarea pe termen lung a siturilor de pe Limes şi garantează utilizarea sustenabilă a resurselor de patrimoniu cultural.
Proiectul este coordonat de Universitatea din Viena (Austria) având ca parteneri reprezentanți din România, Slovacia, Ungaria, Italia, Bulgaria, Serbia și Croația.

  Rezultatele așteptate sunt documente de nominalizare serială transnațională pentru siturile de pe cursul Inferior al Dunării pentru a fi incluse pe Lista Tentativă UNESCO, elaborarea unei strategii comune de marketing pentru potențiala extindere a Patrimoniului Mondial și în celelalte țări Dunărene și dezvoltarea unei viziuni și a unor concepte variate pentru conservarea Limesului în contexte diferite.
Reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului participă la Viena, alături de ceilalți parteneri, în zilele de 12-13 octombrie, la conferința de deschidere a proiectului Danube Limes Brand, unde se prezintă proiectul, principalele obiective și se stabilesc activitățile pe pachete de lucru pentru fiecare partener. 

http://danubelimesbrand.org

Manager de proiect
Dr. Daniela Mihai
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

poster-limes-inp-th

poster-limes-inp-th

poster-limes-inp-th

Read 4438 times