SHARE

Noutăți

[Dezbatere] Programul Național de Restaurare prezentat la Bienala de Arhitectură Transilvania

Rate this item
(1 Vote)


Directorul Institutului Naţional al Patrimoniului, Dr. Arh. Ştefan Bâlici este invitat să susţină o prezentare a Programului Naţional de Restaurare (PNR) în cadrul Bienalei de Arhitectură Trasilvania 2019.

Prezentarea pune în discuţie detaliile mai puţin cunoscute ale PNR 2019, noua paradigmă în care acest program funcţionează şi impactul pe care l-ar putea avea, în proiectele de restaurare, cele câteva noi criterii de calitate arhitecturală devenite obligatorii în PNR.

Ce înseamnă Programul Naţional de Restaurare, care sunt priorităţile de astăzi ale acestui instrument naţional pentru finanţarea restaurării monumentelor din România şi ce aduce nou acesta în termeni de principii, reguli de funcţionare şi de rezultate avute în vedere? iată doar căteva întrebări la care reprezentantul INP va oferi răspunsuri miercuri, 20 noiembrie, începând cu ora 17:30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Info BATRA 2019
A patra ediţie a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2019, organizată de Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Transilvania, în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu-Mare, Alba şi Nord-Vest, are loc în perioada 7-24 noiembrie. Scopul acestei ediţii este reflectat de tema aleasă, "Viitorul/Acum", respectiv dorinţa de a implica întreaga comunitate în planurile şi deciziile arhitecţilor, urbaniştilor, peisagiştilor, autorităţilor, pornind de la premisa că numai aşa viitorul poate reflecta ceea ce ne dorim cu toţii.

 

Read 2167 times