SHARE

Noutăți

INP anunţă noi măsuri de siguranţă în contextul epidemiei COVID-19

Rate this item
(2 votes)

 

INP anunţă noi măsuri de siguranţă în contextul epidemiei COVID-19

În lumina noilor reglementări referitoare la prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, facem o serie de precizări în legătură cu organizarea activităţii institutului şi a serviciilor care deservesc publicul larg - căruia din păcate nu-i putem asigura accesul în sediile noastre.

Astfel, trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă aduce o serie de noi măsuri de organizare a activităţii, în acord cu Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 24, publicată astăzi, 5 mai 2020, ale cărei prevederi sunt transpuse în decizia Consiliului de Administraţie al INP adoptată, de asemenea, astăzi.

Institutul Naţional al Patrimoniului îşi continuă activitatea la capacitate maximă, ca şi până acum, menţinându-se opţiunea de tele-muncă sau activitate de la distanţă acolo unde natura activităţii şi circumstanţele o permit, în timp ce, pentru colegii care, prin natura activităţii, trebuie să asigure permanenţa la sediile instituţiei, intervin o serie de noi măsuri de siguranţă şi prevenţie: de la măsuri de igienă şi până la decalarea orarelor de muncă şi reorganizarea spaţiilor de lucru.

Astfel, pentru protejarea angajaţilor care asigura permanenţa la cele trei sedii ale institutului,
- se asigură materiale destinate igienei personale (masti de unica folosinta, manusi de unica folosinta, săpun, prosoape hârtie, uscătoare de mâini, dezinfectant mâini), se efectueaza dezinfecţia frecventă a accesoriilor uşilor cu care se intra in contact precum şi a altor suprafeţe expuse contactului (mese, birouri etc.). Purtarea măştilor este obligatorie în incinta institutului.
- accesul în sediile institutului se va face printr-un singur punct, iar, în prealabil, angajaţilor li se va verifica, zilnic, temperatura (acesta nu trebuie să depăşească 37.3°C).
- desfăşurarea activităţii în sediile institutului presupune adaptarea la un program de muncă bazat pe mobilitate; acest aspect implică succederea periodică la locul de munca în serii (intervale orare determinate) selectate în scopul evitării aglomerărilor aferente orele de vârf în deplasările către şi de la serviciu.
- amplasarea birourilor este reconfigurată pentru a permite respectarea distanţelor minime de siguranţă reglementate.

De asemenea, atât pentru protecţia vizitatorilor cât şi a angajaţilor, se impun restricţii de acces în sediile institutului.

Astfel, persoanele străine pot avea acces în sediile institutului doar în cazurile strict necesare, în raport cu activităţile fiecărei structuri a institutului şi pe baza unei programări prealabile, aprobată de conducere. Orice vizitator trebuie să respecte regulile de prevenţie privitoare la menţinerea distanţelor de siguranţă şi a condiţiilor de igienă. Purtarea măştii este obligatorie.

Accesul publicului şi angajaţilor la Arhiva şi Biblioteca INP se va realiza printr-o cerere către conducerea institutului, dar şi prin mijloace electronice (fotocopii tip scan). Oficiul fond documentar şi redacţie, prin reprezentanţii săi, va asigura accesul in format electronic la aceste fonduri documentare către solicitanţi.
Programul secretariatului INP este următorul:
L-J: 8.00 - 16.00
V : 8.00 - 14.00

Mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Telefon: 021-336-6073
Fax: 021-336-9904

Read 7333 times