Print this page

Programe și proiecte

Rate this item
(0 votes)

 
Proiectul îşi propune extinderea frontierelor Imperiului Roman incluse în Lista Patrimoniului Mondial cu noi nominalizări în ţările de pe cursul inferior al Dunării. Proiectul este un instrument pentru protejarea şi conservarea pe termen lung a siturilor de pe Limes şi garantează utilizarea sustenabilă a resurselor de patrimoniu cultural.
Proiectul este finanţat prin programul de cooperare transnaţională South Est Europe şi co-finanţat de Uniunea Europeană.

 

 

 

 
Procesul Ljubljana II este centrat pe schimbarea atitudinii cu privire la mediul nostru istoric, care variază de la oraşe istorice şi peisaje întregi la monumente istorice individuale, arheologice şi clădiri, inclusiv toate bunurile mobile semnificative, asociate acestora. Locurile, peisajele, orașele istorice ar trebui să fie conservate la cele mai înalte standarde. Acestea trebuie promovate în aşa fel încât să maximizeze contribuţia lor la economia locală, fără a le diminua importanţa, prin punerea în aplicare a conceptului de "reabilitare".
Proiect finanțat de European Commission și de Council of Europe

 

 

 

 
Proiectul Sustcult este co-finanțat de UE prin South East Europe Programme și este coordonat de Primăria orașului Veneția. Implică 12 parteneri care cooperează pentru elaborarea unui management sustenabil al patrimoniului cultural din sud-estul Europei. Proiectul va spori complexitatea și diversitatea patrimoniului din sud-estul Europei și va atrage resurse importante și cunoștințele necesare pentru a îmbunătăți managementul acestei zone strategice.
Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană

 

 

 

 
Va oferi celor interesați o resursă documentară amplă privind cultura minorităților etnice, a dispunerii muzeelor/colecțiilor publice în teritoriu (permite vizitatorului web să selecteze după diverse criterii vizualizarea obiectivelor muzeale și a monumentelor istorice din zonă, prin intermediul unei hărți interactive). Parcurgerea informaţiilor se va putea face după următoarele criterii: geografic, etnic sau după profilul muzeal (mixt, artă, etnografic, istorie locală). Se va desfăşura în perioada august - noiembrie 2012.
Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

 

 

 

 

 
Formarea Profesională la Distanţă în Arheologia Industrială. Proiectul Forcopar 2 continuă Proiectul Forcopar 1, care s-a desfăşurat între anii 2003 şi 2006.
Proiect finanțat de Comisia Europeană

 

 

 

 
Principalul obiectiv al proiectului PRO EXEMPLARIA este transferul şi adaptarea unor dispozitive de formare din Franţa în Portugalia şi România. Formatorii români şi portughezi sunt formaţi cu ajutorul acestor dispozitive la Şcoala din Avignon, instituţia care le supraveghează de-a lungul întregului proces de formare, care are 4 etape succesive: un seminar de formare a formatorilor în Avignon, urmat de 3 formări pilot pentru fiecare tematică şi în fiecare ţară. (octombrie 2010 – septembrie 2012
Proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii

 

 

 

 
Cursul de formare gratuit pentru custozii muzeelor/colecțiilor publice din mediul rural. Se va desfăşura în perioada august - noiembrie 2012.
Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

 

 

 

Proiectul 360, incursiune virtuală în patrimoniul național
 
Rezultatele proiectului vor consta intr-un website interactiv, conţinând 20 de filme documentare şi 20 de tur-uri virtuale, fiecare având mai multe panorame 360 grade; 20 de panorame 360 grade postate pe website-ul Google Earth. Se va desfăşura în perioada august - noiembrie 2012.
Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Read 9188 times