I4.c. Centrul-pilot pentru colectarea și reutilizarea materialelor de construcție istorice provenite din demolări legale
Informații de Interes Public

S1. Servicii de valorificare a materialelor reutilizabile și restaurate (Banca de materiale, de exemplu, pentru lemn, sticlă, cărămidă/țiglă/ceramică/faianță, metal, piatră)

Materialele colectate în timpul proceselor de desfacere selectivă sau în diverse tipuri de lucrări și intervenții la clădirile istorice și de patrimoniu sunt procesate în cadrul  atelierelor de restaurare specializate pe diverse tipuri de materiale. Procesul de valorificare se poate derula în cadrul unui magazin fizic și/sau prin intermediul unei platforme online ce activează ca și o bancă de materiale.


S2. Activitate specifica de cercetare (activitate comuna centre) va cuprinde servicii de elaborare a ghidurilor și metodologiilor pentru desfacerea selectivă și implementarea proceselor de economie circulară în domeniul clădirilor istorice și de patrimoniu, în colaborare cu centrul de formare.


S3. Alte tipuri de servicii precum valorificarea informațiilor despre materiale (gestionate prin intermediul pașapoartelor de materiale)  în cadrul unei platforme digitale;  închirierea facilităților centrului numai după ce perioada de sustenabilitate a proiectului PNRR a fost depășită (după 5 ani) și/sau dacă echipamentele închiriate sunt achiziționate din alte fonduri.
Descoperă
Articole similare