I4.a. Centru-pilot pentru dezvoltarea și testarea de materiale noi și soluții tehnologice a clădirilor istorice (laborator de testare)  
Informații de Interes Public

S1. Efectuează teste și încercări pe diferite tipuri de materiale pentru a identifica caracteristicile acestora, compoziția chimică, pentru a testa durabilitatea și rezistența acestora precum și pentru a evalua impactul factorilor de mediu asupra materialelor


S2. Elaborează diverse  protocoale, standarde, metodologii (publicații/norme metodologice) precum protocoale de testare ale materialelor, standarde de performanță ale materialelor, proceduri pentru testarea durabilității și rezistenței materialelor în fața factorilor de mediu și a altor agenți de degradare.


S3. Servicii de consultanță și asistență tehnică ce presupun elaborarea de planuri de acțiune, recomandări /îndrumări tehnice pentru utilizarea optimă a materialelor în proiectele de conservare, de exemplu cu privire la compatibilitatea materialelor clădirilor istorice cu cele noi, impactul estimat de mediu, etc.


S4. Elaborează proceduri tehnice ale metodologiei de intervenție pentru abordarea non-invazivă a eficienței energetice în clădirile ca valoare istorică și arhitecturală (publicații/norme metodologice) ce vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor istorice prin utilizarea de noi tehnici și materiale


S5. Activitate specifica de cercetare (activitate comuna centre)în domeniul patrimoniului cultural și al clădirilor istorice, de exemplu, elaborarea de ghiduri despre tehnici inovative de conservare și restaurare, în baza rezultatelor testelor și evaluărilor efectuate și în posibilă colaborare cu centrul de întreținere.
Descoperă
Articole similare