I4.d. Centrul-pilot pentru asigurarea întreținerii regulate a clădirilor istorice
Informații de Interes Public

S1. Servicii de inspecție și diagnoză a stării de conservare, a nivelului de eficiență energetică și al impactului factorilor de mediu la nivelul clădirilor istorice și de patrimoniu, inclusiv al comportamentului clădirii la diverși factori de risc (seismic, vreme extremă, etc.) și în cadrul unor inspecții periodice ale clădirilor pentru a asigura monitorizarea stadiului de conservare a clădirilor istorice și a patrimoniului

S2. Întreținere preventivă  presupune intervenții de întreținere preventivă necesare la nivelul clădirilor istorice și de patrimoniu  (inclusiv sprijin în determinarea surselor de finanțare/ a subvențiilor pentru lucrările de întreținere sau restaurare)

S3. Întreținerea preventivă și/sau reparații presupune lucrări de întreținere preventivă și/sau de reparații (accidentale) necesare unei clădiri istorice și de patrimoniu

S4. Plan de acțiune - eficiență energetică presupune  servicii de elaborare a planului de investiții lucrărilor necesare îmbunătățirii eficienței energetice clădirilor istorice sau de patrimoniu  (inclusiv sprijin în determinarea surselor de finanțare/ a subvențiilor pentru lucrările de întreținere sau restaurare)

S5. Activitate specifica de cercetare (activitate comuna centre) ce implică activități de cercetare în domeniul patrimoniului cultural și al clădirilor istorice, de exemplu, dezvoltarea de tehnici inovatoare pentru protejarea clădirilor istorice și a patrimoniului cultural împreună cu laboratorul de testare, dezvoltarea de ghiduri de referință pentru lucrările de întreținere sau de îmbunătățire a eficienței energetice la nivelul clădirilor istorice sau de patrimoniu împreună cu centrul de formare, etc.
Descoperă
Articole similare