Subprogramul acțiuni tematice – „Case memoriale” – Punere în valoare – interpretare și prezentare – a caselor memoriale (TMI 2024)
Timbrul Monumentelor Istorice

La această categorie se primesc propuneri de proiecte pentru: 
 
·         Activități menite să sporească gradul de conștientizare și de înțelegere a sitului cultural de patrimoniu de către public: editarea de publicații, realizarea de evenimente din domeniul artelor vizuale (expoziții de sculptură, pictură, grafică, arte decorative, instalații etc.), programe educaționale, activități comunitare, precum și activități de cercetare, formare și evaluare continuă a procesului de interpretare în sine a sitului cultural de patrimoniu.
·         Activități de comunicare planificată a conținutului interpretativ prin aranjarea informațiilor de natură similară, prin intermediul accesului fizic la situl cultural de patrimoniu, materializată prin realizarea unor mijloace tehnice de prezentare/signalistică:  e.g. panouri informative, prezentări de tip muzeal, trasee semnalizate, tururi ghidate ori prin realizarea unor proiecte multimedia (noile media, artă digitală, video-art, film).
·         Activități de sensibilizare a publicului cu privire la particularitățile unei case memoriale și a cadrului în care se află, prin noi modalități creative de a atrage vizitatori plătitori, prieteni și sponsori pentru a promova și menține casa ca loc de atracție, fără a-i pune în pericol arhitectura și colecțiile.

Suma maximă care poate fi solicitată pentru finanţarea unui proiect în cadrul subprogramului punerea în valoare – interpretare și prezentare – a caselor memoriale  – 200.000 lei.


Documentele subprogramului:


1.  Cerere de finanțare (docx) - document actualizat!
2.  Bugetul proiectului (xls)
3.  Declarație pe propria răspundere (docx)
4.  Ghidul solicitantului (pdf)
5.  Contract de finanțare nerambursabilă (docx)
6.  Ghid de decontare (pdf) - în curs de afișare
7.  Raport financiar (doc)
8.  Centralizator cheltuieli (xls) - în curs de afișare

Grila de evaluare (pdf)
Descoperă
Articole similare