Guvernul României a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea Legii nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice
Noutăți
În ședința de astăzi, 31 ianuarie 2024, Guvernul României a adoptat, la propunerea Ministerului Culturii, Ordonanța pentru modificarea și completarea Legii nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.
Modificările propuse asupra Legii nr. 422/2001 vizează, în principal, eficientizarea procesului de protejare a monumentelor istorice prin introducerea posibilității de notificare publică a deciziilor de clasare de urgență. Această ordonanță permite luarea rapidă a măsurilor necesare pentru salvarea bunurilor imobile aflate în pericol iminent de distrugere sau de alterare fizică.
De asemenea, este propusă o extindere a surselor de finanțare pentru Institutul Național al Patrimoniului în vederea diversificării portofoliului de investiții care se pot realiza. În felul acesta va putea fi demarat un program de intervenție pentru restaurarea caselor memoriale și a altor clădiri monument istoric.
01/31/2024 Institutul Național al Patrimoniului

Fii la curent cu noutățile Institutului Național al Patrimoniului!

Urmărește-ne pe website, dar și pe rețelele sociale!