Metodologia de intervenție pentru abordarea non-invazivă
Noutăți
Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii, anunţă publicarea în Monitorul Oficial al României nr. 1260/28.12.2022 a Metodologiei de intervenţie pentru abordarea non-invazivă a eficienţei energetice în clădiri cu valoare istorică şi arhitecturală.

Metodologia urmăreşte crearea cadrului de intervenţie în vederea optimizării performanţei energetice a clădirilor cu valoare istorică şi arhitecturală prin metode şi abordări non-invazive. Acesta reprezintă un prim pas în clarificarea modului de intervenţie pe clădiri cu valoare, urmărind principiile de intervenţie şi soluţii cadru care să ajute atât proprietarii, cât şi mediul profesional din România, în vederea creşterii calităţii intervenţiilor.

Vă invităm să consultaţi atât metodologia, cât şi anexa sa care cuprinde Fişa de evaluare a clădirilor cu valoare istorică şi arhitecturală, necesară a fi parte în documentaţiile tehnico-economice care vizează intervenţii de eficientizare energetică a clădirilor cu valoare istorică şi arhitecturală.

Documentul a fost întocmit în cadrul Reformei R1.b Optimizarea cadrului legislativ şi normativ care să sprijine implementarea investiţiilor în tranziţia spre clădiri verzi şi reziliente, finanţate prin PNRR, Pilonul IV.


 
02/28/2023 Institutul Național al Patrimoniului

Fii la curent cu noutățile Institutului Național al Patrimoniului!

Urmărește-ne pe website, dar și pe rețelele sociale!