Lansarea proiectului ROHAEREDITAS
RO HAEREDITAS

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Institutul Național al Patrimoniului a lansat proiectul “RO HAEREDITAS”, ce reprezintă o serie de conferințe care pun bazele unui dialog la nivel național pentru protejarea, conservarea și punerea în valoare a moștenirii culturale.

Evenimentul s-a desfășurat în data de 15 ianuarie, la Palatul Cesianu-Racoviță (Casa de licitații Artmark), prilej cu care a debutat prima conversație marca RO HAEREDITAS și, totodată, Corul Național de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” a lansat primul episod al proiectului “Muzică contemporană românească în spații universale”, intitulat “Sarmizegetusa Regia - Flăcări și roți”. La Sarmizegetusa Regia, cu „Flăcări și roți”, Corul Madrigal surprinde prin sunet și imagini energia uluitoare a acestui spațiu sacru, plin de mister, martor al unei istorii de peste 2.000 de ani.

La evenimentul de lansare au participat Ciprian Ștefan (directorul Complexului Muzeal Astra), Daniel Sabău, (director Grup Corint), Rareș Achiriloaie (Secretar de Stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție),  Alina Chiciudean (membru fondator Asociația Arche) , Cătălin Băncilă (Președinte Fundația Maria) și echipa INP.

Programul “RO HAEREDITAS” își propune să identifice probleme și să aducă soluții prin conversații, schimburi de idei și bune practici în mai multe orașe din țară pentru a identifica provocările pe care autoritățile naționale și locale din domeniu le întâmpină, dar și pentru a trece în revistă ultimele noutăți în materie de restaurare, conservare și punere în valoare a patrimoniului cultural românesc.
Institutul Național al Patrimoniului dorește să faciliteze un spațiu deschis pentru a purta dialoguri pe următoarele teme de discuție pentru fiecare conferință în parte: turismul cultural, conservare și restaurare, educație prin patrimoniu și abordarea administrative a patrimoniului.

Vă vom ține la curent cu următoarele întâlniri.



Descoperă
Articole similare