Proiectul Danube Limes Brand
Proiecte

Proiectul Danube Limes Brand este implementat pentru Extinderea sitului transnaţional “Frontierele Imperiului Roman" în ţările de pe cursul inferior al Dunării.

Rezultatele aşteptate consistă în elaborarea unor documente de nominalizare pentru Lista Tentativă UNESCO şi documente de nominalizare pentru unele zone pilot.

Un obiectiv secundar este dezvoltarea unei strategii de marketing pentru zonele şi siturile ce urmează a fi incluse în Patrimoniul Mondial.

Proiectul va crea o reţea formată din monumente istorice de pe fosta frontieră a Imperului Roman, Limes-ul de pe cursul inferior al Dunării din Austria, Slovacia, Croaţia, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi România. Această reţea va constitui o arie largă de studiu analiză şi diseminare a valorilor culturale şi economice a acestui tip de patrimoniu cultural.

Acest proiect va stimula cooperarea în regiunea sud-est Europeană şi în special între ţările de pe cursul inferior al Dunării.

Impactul proiectului la nivel regional va consta în elaborarea celor mai optime soluţii pentru dezvoltarea unei strategii comune care să asigure protejarea si promovarea siturilor arheologice de pe Limes şi să ofere un concept de dezvoltare integrat pentru valorile culturale şi economice ale zonelor de pe cursul inferior al Dunării. 
Descoperă
Articole similare