Restauratori români: Arhitectul Horia Teodoru – 120 de ani de la naștere
Proiecte

Institutul Național al Patrimoniului anunță, pe 28 iunie 2014, împlinirea a 120 de ani de la nașterea marelui restaurator și profesor, arhitectul Horia Teodoru, personalitatea marcantă a culturii românești moderne și promotor al preceptelor moderne de restaurare a monumentelor istorice.

Pentru a cinsti memoria distinsului architect, I.N.P. desfășoară proiectul cultural RESTAURATORI ROMÂNI: ARHITECTUL HORIA TEODORU – 120 DE ANI DE LA NAȘTERE, finanțat de Uniunea Arhitecților din România din Fondul "Timbrul Arhitecturii".

Acesta se desfășoară în perioada aprilie – noiembrie 2014.
Proiectul își propune să omagieze și să difuzeze bogata activitate în domeniul protecției și restaurării monumentelor istorice desfășurată de arhitectul Horia Teodoru, prin cercetarea, digitizarea și repertorierea documentelor datorate domniei sale, aflate în arhiva I.N.P.: fondurile C.M.I. și D.M.I. și Fototecă.
Promovarea proiectului se va face prin organizarea unei mese rotunde, a unei expoziții itinerante, lansarea unui DVD și crearea unui site, dedicate activității marelui restaurator român, arhitectul Horia Teodoru.
 
Persoană de contact:
Anca Filip – coordonator proiect cultural
e-mail: anca.filip@patrimoniu.gov.ro;
tel.: 021 336 6073 / 0744 760 702
Descoperă
Articole similare