Repertoriul mesterilor si practicilor traditionale
Meșteșuguri

„Repertoriul meșterilor și practicilor tradiționale” este o bază de date categorială online actualizată periodic. 

Sunt repertoriați meșterii populari activi și instrumentarul specific practicării meșteșugurilor tradiționale. Sunt documentate și studiate mutațiile categoriale funcționale (forma, decorul, cromatică, necesitatea producerii și folosirii bunurilor/obiectelor tradiționale în binomul util-estetic).                                                                              
Prin acest demers se încurajarea trasmiterea către noile generații a valorilor tradiționale și stimularea  interesului acestora față de cunoștințele și aptitudinile specifice practicării meșteșugurilor tradiționale. 

Meșteșugarii incluși în baza de date sunt personalități recunoscute de comunitatea în care s-au născut sau în care trăiesc și de comunitatea științifică regională  sau națională din domeniul patrimoniului cultural imaterial.                                   

Meșterii populari sunt creatoari și transmițători prin mijloace nealterate; sunt practicieni capabili să transmită mai departe tehnici tradiționale de lucru, modele culturale, cunoștințe și practici referitoare la meșteșuguri. 

Oferim informații referitoare la datele de contact, la meșteșugul practicat și la tipologia produselor meșteșugărești specifice regionale atât despre meșterii populari locali, cât și despre personalitățile creatoare de excepție ale artelor populare, cum sunt deținătorii titlului onorific de „Tezaur Uman Viu”. 
Descoperă
Articole similare