Parohia Bărbătescu Nou – Cuțitul de argint
Proiecte în desfășurare

Despre

Titlul proiectului: CONSOLIDAREA, RESTAURAREA ȘI PUNEREA ÎN VALOARE A BISERICII "SCHIMBAREA LA FAȚĂ - CUȚITUL DE ARGINT" ȘI A CRUCII LUI ANTONIE VODĂ RUSET

Ctitorie a regelui Carol I, Biserica Bărbătescu Nou este cunoscută și sub denumirea  “Cuțitul de argint”. Pentru înălțarea lăcașului Domnului a fost rânduit renumitul arhitect Nicolae Ghica-Budești, promotorul renașterii vechii arhitecturi românești, care, alături de dr. C. I. Istrate, a ales ca model pentru noul lăcaș de cult Biserica “Sfântul Nicolae-Domnesc” din Iași, pe care voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt, de asemenea, a ridicat-o drept mulțumire pentru o victorie împotriva cazacilor care cotropiseră pământul Moldovei. Biserica se afla langa Arenele Romane de pe dealul Filaret, fiind adiacenta Parcului Regele Carol I.

Finanțare prin Timbru Monumentelor Istorice (TMI):

Institutul Național al Patrimoniului (INP), prin Timbrul Monumentelor Istorice (TMI), a lansat un nou Apel 2023 de finanțări nerambursabile cu un singur subprogram – pregătirea documentațiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (Proiectare).

Fazele de proiectare: D.A.L.I. inclusiv studii și cercetări 

În calitate de beneficiar al finanțării obținute, PAROHIA BĂRBĂTESCU NOU a inclus pentru faza D.A.L.I. a proiectului două monumente istorice, respectiv Biserica “Schimbarea la Față” și Crucea lui Antonie Vodă Ruset, regăsite in Lista monumentelor istorice din București și identificate prin codurile de clasificare B-II-A-18517 si B-IV-m-A-20068.

Valoare finanțată: 226.007 lei

Termen de finalizare: 15.12.2023

Contact

Strada Cuțitul de Argint 1, București, Romania
Vezi pe harta

Descopera
Obiective similare